Opplev møblene, historien og håndverket til designerne/arkitektene Hans J. Wegner, Børge Mogensen, Nanna Ditzel, Jasper Morrison, GamFratesi, Space Copenhagen, Cecilie Manz og mange flere.

Fredericia bruker førsteklasses utvalg av rå tre fra bærekraftig europeisk skogbruk. De krever fullstendig sporbarhet og sourcing av tre nær produksjonsstedet, noe som reduserer transportens miljøpåvirkning. Fredericias favoritt tre type for møbler produksjon er Nord-europa eik, som har en lys overflate, fin tekstur og som patinerer vakkert og varmt.

(Klikk på bildet for mer informasjon om håndverket.)

Fredericia Furniture A/S ble grunnlagt i 1911 under navnet Fredericia Stolefabrik av den århusianske entreprenør N.P. Ravnsø. Med Børge Mogensen som sjefarkitekt iverksatte FDB et program, som hadde til formål å fornye danskenes boligkultur med moderne, funksjonelle møbler i lokale tresorter som eik og bøk.

Børge Mogensen hadde invitert sin ven Hans J. Wegner til å deltage i programmet, og i denne tid skapte de begge en rekke møbler for FDB. Den unge boligkonsulent Andreas Graversen, som senere skulle bli direktør for Fredericia, hadde her sitt første møte med Mogensen, som siden overdro en rekke av sine beste FDB-møbler til Fredericia. Andreas Graversen overtok A/S Fredericia Stole- og Polstermøbelfabrik i 1955.

Frem til dags dato har Fredericia fortsatt med å produsere bærekraftig møbler i høy kvalitet. I løpet av årene har de tatt inn mange nye designere og båret frem den stolte danske design arv til neste generasjon.

(Klikk på bildene for å lese mer om Fredericia)