Opplev Kasthalls tepper og håndverkt fra designerne Gunilla Lagerhem Ullenberg, Lena Jisenborn, Maja Johansson Strander, Ellinor Eliasson og Kasthall Design Studio 

Kasthall tar stor hensyn til miljøet og strekker det til hele produksjonskjeden. Dette inkluderer alt fra valg av råvarer i produkter til produksjon, transport og avfall og inkluderer utslipp til luft, vann og muligheter for resirkulering og resirkulering.

Kasthalls tepper fåes både tuftet og vevd i ull og lin. 

Det var 1989 at entreprenør og designer Ludvig Anderson etablerte selskapet Kasthall i Kinna i Vest-Sverige. Det var den første industrielle teppefabrikken i landet, og i løpet av få år produserte fabrikken både tepper og gardiner. Rykter om Kasthalls produkter spredte seg - de var unike, vakre og slitesterke tepper. Fabrikken har høy kvalitet og kreativt miljø, som tiltrekker de mest fremtredende designerne, blandt annet Ingrid Dessau, Viola Gråsten og Astrid Sampe.

Fabrikken og hovedkontoret ligger på nøyaktig samme sted idag som i 1989 og er et symbol på Kasthalls forpliktelse til kontinuitet og ekthet.

(Klikk på bildet for mer om Kasthall håndverket.)


Lin er en naturlig fiber og Kasthall bruker bare europeisk lin av høyeste kvalitet. Våre leverandører er medlemmer av Masters of Linen, noe som betyr at vi kjøper sengetøy fra Normandie som høstes naturlig og med respekt for miljøet. Dette innebærer blant annet at lin er igjen på feltet som skal fordøyes - prosessen når linfibre hentes fra anlegget - slik at sol og regn må gjøre jobben i stedet for å bruke kjemikalier som også krever fem ganger så mye vann.

Dette er bedre for jorda som hør vokser i, og for miljøet som helhet. Hør har mindre innvirkning på miljøet enn for eksempel bomull og syntetiske fibre. Knappen som Kasthall bruker, har lange fibre, og dens høyglans gir eksepsjonell glans og glans når den er farget. Om sengetøyet blir brukt alene eller blandet med ull, gir det et inntrykk av eleganse og kvalitet. Lin er også anti-statisk og ikke-allergifremkallende

Ull er en naturlig fornybar fiber. Under de rette forholdene er ull helt resirkulerbar. Når et teppe har nådd slutten av livet, kan ullen returneres til jorden og komposteres. Kasthall bruker ull som stammer hovedsakelig fra Europa og New Zealand. New Zealand ull har en unik hvithet, som er ideell for produksjon av lyse og sofistikerte nyanser. Den inneholder også de perfekte egenskapene til fargeabsorpsjon.
Ullgarnet som Kasthall bruker er relativt tykt og har grove fibre som gjør teppene slitesterke og holdbare. Ull har et naturlig fettbelegg som gjør det smussavvisende. Denne kombinasjonen av faktorer betyr at teppet fra Kasthall kan gåes på, spilles på og leve i mange år. Siden ull ikke brenner som andre fibre, er ulltepper ideell for steder som krever høy brannsikkerhet og ikke
behøver å bli behandlet med flammehemmere. En annen fordel med ull er den lave risikoen for å utløse allergier, da det fanger støv og smusspartikler.

(Klikk på bildet for mer Kastall.)