Le KlintOpplev lampene historien og håndverket til designerne/arkitektene Kaare Klint, Tage Klint, Mognes Koch, Øivind Slaatto, Ib Antoni og mange fler hos oss.

Le Klint er først og fremst historien om familien Klint som i generasjoner har formgitt, utviklet og revolusjonert belysningsdesign og teknikk, helt tilbake til starten av 1900 tallet.

i 1943 åpnet Le Klint butikken i københavn. Den ble opprinnelig innrettet av Kaare Klint med butikksinventar utført i oregonpine med låger av flettverk. Veggene ble tapetsert med Gunnar Biilman Petersens fine blomstrede ”Rose tapet”. Det originale butiksinventar eksisterer fortsatt og står nå i utstillingen i forbinnelse med fabrikken i Odense.

Le Klint's "Folde piger", som de kalles, er noe spesielt. Odense er det eneste stedet som har bevaret håndverket å folde lampeskjærmer. Det er også bare hos Le Klint at man lager kryssfiltre.

Mange ingeniører har forsøkt å lage maskiner som kan kunst for å krysse sammen, men det har vist seg å være svært vanskelig og har ennå ikke slått håndverket. Det står stor respekt av hvordan Le Klint har klart å bevare håndverket, kvaliteten og tradisjonene.

Le Klint er et sympatisk firma, Gjennom Love & Light Projektet har Le Klint  i juni 2017 avsendt en 40 fots container med skolemøbler og utstyr til tre skoler  og en barnehage i Portland, Jamaica. Området ble rammet av store  ødeleggelser under orkanen Sandy i 2012.

Vi er stolte av å få være med på å føre Le Klints tradisjoner og arv videre. (For å finne ut mer, klikk på valgfritt bildet)

le klint